Træning, genoptræning og vedligeholdelse af funktioner

Træning, genoptræning og vedligehold er en vigtig del af hverdagen på Poppelvej

På poppelvej har vi stor fokus på træning,genoptræning og vedligeholdelse af funktioner igennem forskellige aktiviteter. Her kan blandt andet nævnes:

Svømning, gåture, træningsrum, cykelture på parcykel, rengøring, madlavning, indkøb osv.

På Poppelvej har vi i slutningen af år 2015 fået indrettet vores eget sanse-/motionsrum, hvor beboerne har mulighed for enten at få pulsen op eller ned, alt efter hvad den enkelte har brug for. OBS. Rummet er pt. under ombygning.

Rummet er opdelt i 2, i det ene rum er der indrettet motionsrum, og i det andet rum er der indrettet snoezel-rum. Begge rum er indrettet med udgangspunkt i vores beboeres behov for motion og stimulering af deres sanser.

En hjerneskade kan medføre at man ofte har en over- eller understimulering af ens sanser. Derfor er det vigtigt at der tilbydes sansestimuli, på det niveau som den enkelte beboer har brug for. 

Sansestimulering har til formål at forebygge uhensigtsmæssige adfærd af enten over- eller understimulering og gives således forebyggende eller vedligeholdende.

Vores snoezelrum indeholder følgende:

Protac sensit stol

En stol, som giver en tæt omslutning af kroppen, samtidig med at man får en øget sansestimulering. 

Stolen er lavet af kugler og kuglernes fleksibilitet og det punktvise tryk stimulerer både berøringssansen og muskel- og ledsansen. De mange sanseindtryk giver, via impulser til centralnervesystemet, en bedre kropsfornemmelse, hvilket skaber et øget fokus på kroppen, virker beroligende og mærkes som et øget velvære.

Protac Kugledynen

En dyne, som er fyldt med plastikkugler. De mange kugler stimulerer både berøringssansen og muskel- og ledsansen, fordi vægten af de løstliggende kugler på en behagelig måde giver punktvise tryk på kroppen. Bevæger man sig under dynen, f.eks. vender sig i sengen, triller kuglerne lidt, og man får et nyt tryk og dermed ny respons tilbage til hjernen. Denne øgede fornemmelse af kroppen og kroppens grænser giver tryghed, og Protac kugledynen virker derfor beroligende.

Protac Mybase

En luftmadras, som er fyldt med kugler. Madressen anvendes som en tryg base, hvor kroppen bliver stimuleret på en sjov og behagelig måde, hvad enten brugeren står, går, kravler, ruller eller ligger.

De løse kugler får kroppen til at synke lidt ned i madrassen og giver brugeren fornemmelse af tryghed og ro. Kroppens grænser tydeliggøres igennem kuglernes dybe tryk og giver øget kropsbevidsthed. Der skal ikke meget aktivitet og mange kræfter til for at skabe bevægelse i madrassen. Brugeren opnår herigennem at få stimuleret både balance- og berøringssansen samt muskel-ledsansen

Madressen kan bruges på begge sider, fordi den både har en "aktiv" og en "stabil" side. Den aktive side anvendes, når brugeres balancesans og muskel-ledsans skal trænes og udfordres. (her er madrassen pumpet helt op, hvilket giver en gyngelignende underside). Den stabile side anvendes, når brugeren har behov for kropsafgrænsning, ro og afslapning (her vender madrassen så rammen af madrassen skaber en stabil flade og man tager noget luft ud af madrassen så brugeren kan synke dejligt ned i kuglerne for optimal kropsafgrænsning).

Boblesøjle

En søjle, med integreret LED-belysning og en motordrevet farveskive som giver fantastisk farveeffekter. Denne søjle er god til visuel og taktil stimulation. 

stress less pude

En pude med indbygget højtaler, hvor der nemt kan tilkobles musik. Puden er meget ideel til afspænding og til problemer med søvn og hvile.

Fiberoptik

Et fiberoptik, som kan hænges op i loftet. Her anvendes både den taktile og visuelle sans, da den enkelte kan have fibrene i hænderne og føle på disse, samtidigt med at de ændrer farve, hvilket kan indstilles i forskellige hastigheder, alt efter om der ønskes en afslappende eller opkvikkende stemning. 

 

Boenheden Poppelvej

Malerprojekt

Hobbyrum

Vi søger musikterapeut