Aktiviteter og dagligdagen i Poppelhuset

Herunder kan i læse omkring: Aktiviteter, Ferie, Eksterne samarbejdspartnere, Brugerinddragelse

Aktiviteter

Til dagligt er der fokus på at beboerne inddrages i forskellige hverdagsopgaver såsom rengøring, madlavning, indkøb osv.

Der tages altid udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer og opgaverne tilrettelægges med udgangspunkt i at opnå trivsel, læring og udvikling, samt at give borgerne følelsen af mestring og selvstændighed.

Beboerne har ugentligt en handledag og madlavningsdag. Madplanen for ugen er beboerne selv med til at planlægge.

Herudover ytre beboerne forskellige ønsker i forhold til aktiviteter både fælles og individuelt. Heriblandt ture ud af huset.

Af ture ud af huset kan blandt andet nævnes:

Zoo, Fårup sommerland, musikfestival, bytur i Gaden, koncerter, foredrag, akvarier, burnout, Elvis museet, biograf, restaurantture, strandtur, traktor træk, byfester, skovtur, ture i lokalområdet og mange mange flere.

 

Ferie

Én gang om året tilbydes beboerne et ophold med 2 overnatninger et sted i Danmark.

Beboerne og personale har tidligere været i Ebeltoft (dronningensferieby), på Slettestrand feriecenter, til sølund festival, landal feriecenter og i Korsør.

Der er få muligheder for handicapvenlig ferie i Danmark, men vi bestræber os på at destinationen varierer for at give beboerne flest mulige oplevelser at se tilbage på.

Vigtigst er dog den ro og hygge som beboerne oplever, ved at komme væk fra hverdagens aktiviteter og struktur. Det er bestemt en anderledes måde at være sammen på.

 

Eksterne samarbejdspartnere 

I Poppelhuset modtager beboerne individuelle tilbud i forbindelse med vedligeholdelse og genoptræning af funktioner.

Heriblandt kan nævnes:

  • Fysioterapi ved Klinik for fysioterapi
  • Hjemme-fysioterapi, hvor der er bevilliget fysioterapeut udefra.
  • Massør, som kommer til borgerne i eget hjem.
  • Fodterapeut
  • Ridefys
  • Svømning
  • musikterapeut

Desuden har personalet til hverdag fokus på individuel vedligeholdelses-træning ved borgerne, blandt andet i form af fast morgengymnastik, udstrækning og fin/grovmotoriske aktiviteter.

Den daglige vedligeholdelses-træning er udarbejdet i samarbejde med den enkelte borger og fysioterapeuter.

 

Brugerinddragelse

I Poppelhuset afholdes der husmøde

Et af de tiltag der er lavet for at sikre brugerindragelse i Poppelhuset er husmøder, som ligger fast hver 4. uge. Intervallerne er besluttet i samråd med borgerne, således at de gældende ønsker kan indfries i perioden efter. Husmøderne har fokus på trivsel, aktiviteter, kost og indviduelle ønsker.

Der tages referat af møderne.